Sveikas, sotus ir labai skanus desertas – varškės apkepas

Mityba | 2014.09.12

Minėjau, kad prie viryklės laiko daug praleisti nemėgstu, tad pateiksiu labai greitą ir skanų varškės apkepo receptą.

 Šis desertas ne tik skanus, bet ir labai maistingas. Jame yra 140 g. angliavandenių, 141 g. baltymų ir tik 11 g. riebalų. Bendra maistinė vertė – 1180 kcal. Suvalgę net 1/6 apkepo, jūs suvartosite tik apie 200 kcal. ir gausite apie 23 g. angliavandenių, 23 g. baltymų ir vos 2 g. riebalų.

Receptas:

500 g. liesos varškės

2 kiaušiniai

2 kiaušinių baltymai

100 g. manų kruopų

100 g. lieso pieno

50 g. cukraus

 

Gaminimas:

Manų kruopas užpilame pienu ir brinkiname keletą minučių. Tuomet visus likusius produktus dedame į dubenį: varškę,  kiaušinius, kiaušinių baltymus, cukrų ir maišome keletą minučių. Gavome vientisą masę ir tuomet dedame išbrinkintus manus ir dar keletą kartų permaišome. Tada viską pilame į kepimo formelę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje kol apkepo viršus paruduos.

 

SKANAUS!

Grįžti į blogą