
Savaitgalio receptas: "Kepta vištiena su daržovėmis"
Mityba | 2014.07.11Nemėgstu ilgai stovėti prie viryklės, tad mano praleistas laikas virtuvėje yra tikrai trumpas. Mėgstu, kad maistas būtų kuo mažiau perdirbtas ir paprastesnis. Todėl mano gaminiai užtrunka vos 20-30 minučių. Dalinuosi greitu, skaniu ir tikrai pakankamai sveiku patiekalu, kuriam sugaišite vos pusvalandį.
Patiekalui reikės:
120 gramų vištienos krūtinėlės
2-3 šaukštai sojos padažo
Prieskoniai vištienai, didkepsniams
Salotų lapų,
1 agurkas,
1 pomidoras,
50 gramų fetos sūrio
Įvairių žalumynų
Vištieną supjaustome gabaliukais, pabarstome prieskoniais ir užpilame sojos padažu. Paliekame 15-20 minučių marinuotis.
Darome salotas: suplėšome salotos lapus, supjaustome agurką, pomidorą ir žalumynus. Fetos sūrį naudoju kaip padažą, tad teks maišyti viską, kol gabaliukai išnyks ir pasidarys kaip padažas. Prieskonių nededu į salotos, nes fetos sūris sūrus. Vištieną dedu į dietinę keptuvę, kurioje nenaudojami joki riebalai, o apkepa kaip ant laužo.
Skanaus!