Paslėptas nuodas pavadinimu „Glitinas“

Mityba | 2014.06.20

Dažnai dirbant su klientais pastebiu įdomių pastebėjimų susijusių su maistu. Dalis klientų maitinasi sveikais produktais, geria pakankami vandens, reguliariai sportuoja, tinkamai ilsisi. Tačiau jiems nepavyksta atsikratyti papildomų kilogramų ir savijauta nėra optimali. 

Pats jaučiausi panašiai, kol prieš kelis metus stažuotės JAV metu mane supažindino ir suteikė informacijos apie glitiną (ang. gluten), kurio organizmas netoleruoja.

Pasirodė, jog daugelio produktų, kuriuos valgydavau kiekvieną dieną mano kūnas tiesiog netoleruoja. Į sąrašą įėjo pieno produktai, visos skanios bandelės ir keksiukai, mėgstamas garnyras prie žuvies – ryžiai. Sąrašą galima būtų plėsti dar daug. Po truputį išbraukiau šiuos produktus iš savo valgiaraščio ir savijauta radikaliai pasikeitė. Dingo nuolatiniai apetito svyravimai, nuotaikų kaitos, nuolatinis pilvo pūtimas, migrenos neturėjau du metus. 

Ar žinote, kad:

  • Statistikos duomenimis maždaug  50% planetos gyventojų netoleruoja glitino.
  • Glitinas yra baltymas randamas daugiausiai ryžiuose, kviečiuose, įvairiuose kepiniuose.

Simptomai:

  • Nuolatinis pilvo pūtimas, vidurių užkietėjimas.
  • Nuovargis, nesugebėjimas sutelkti dėmesio suvalgius maisto, sudėtyje turinčio glitino.
  • Dažnai pasikartojantys galvos skausmai.
  • Sąnarių skausmai (kelių, klubų, rankų pirštų).
  • Lytinės potencijos svyravimai, dirglumas, padidėjęs emocinis  jautrumas.

Pats paprasčiausias būdas išsiaiškinti ar Jūsų organizmas netoleruoja šios medžiagos yra tiesiog palaipsniui iš savo raciono išbraukti minėtus produktus ir stebėti savo savijautą. Na, o norintiems tai sužinoti objektyviai ir klinikiniu būdu, rekomenduoju „ImuPro“ laboratorinį tyrimą, leisiantį nustatyti potencialius netoleruojamus produktus.

 

Grįžti į blogą