Greitai paruošiama sriuba lydima skonio ir eilės vitaminų

Mityba | 2014.08.01

Jūros gerybių sriuba su pomidorais yra labai skanus ir greitai paruošiamas patiekalas. Be to, tai puiki vitaminų ir mikroelementų dozė mūsų organizmui.

Pomidoruose gausu vitamino C bei provitamino A, taip pat B, K ir E vitaminų, mineralinių medžiagų: kalcio, geležies, magnio, fosforo, kalio, vario ir cinko. Žuvis naudinga dėl joje esančių gyvūninės kilmės baltymų, kurie yra labai kokybiški ir lengvai virškinami, be to, tai ne toks kaloringas produktas. 100 gramų krevečių yra apie 75 kcal., 24 g. baltymų, 2 g. riebalų, 0 g. angliavandenių.

Krevetėse ir jūrų gerybėse yra nemažai jodo. Jodas –mikroelementas, būtinas normaliam organizmo augimui ir vystymuisi. Jis yra būtinas skydliaukės hormonų komponentas. Skydliaukės hormonai veikia širdies ritmą, kraujospūdį, kūno temperatūrą, medžiagų apykaitą ir kūno svorį.

Morka – pigi daržovė, tačiau dėl jos mažo kaloringumo, ji laikoma grožio ir jaunystės paslaptimi. Morkoje yra vitamino C, D, E, B, kalcio, geležies, magnio ir daug karotino, kuris organizme virsta vitaminu A, šis vitaminas yra būtinas geram regėjimui palaikyti.

Dar viena daržovė šioje sriuboje – tai cukinija. Ne veltui cukinijos vadinamos vienomis sveikiausių daržovių. Jose apstu naudingųjų medžiagų: vitaminų C, B1, B2, E, pektinų, angliavandenių, natrio, kalio, vario, magnio, kalcio, geležies, cinko, fosforo ir kitų. Cukinijose nedaug organinių rūgčių, todėl jos netgi gelbsti turint skrandžio ir žarnyno problemų.

Norint pagaminti šią sriubą dviem trim asmenims, mums reikės:

400 g. pjaustytų pomidorų savo sultyse (skardinėse);

250 g. žuvies (geriausiai tinka menkė);

100 g. krevečių arba įvairių jūrų gerybių;

Keleto skiltelių česnako ir prieskoniu pagal skonį;

Keleto nedidelių morkų;

Vidutinio dydžio cukinijos;

Paruošimas:

Puode užverdame vandenį, sudedame žuvį. Vandeniui užvirus pavedame 5 minutes. Paskaniname lauro lapu ir prieskoniais. Sutarkuojame morkas ir cukinija bei sudedame jas į puodą.

Keptuvėje pakepiname česnaką su krevetėmis ir viską pilame į sriubą. Kai visi ingredientai bus sudėti, pavirkime 15-20 minučių. Šią sriubą galima pagardinti ir makaronais ar ryžiais, tuomet ji taps dar gardesne ir sotesnė.

Skanaus!

Grįžti į blogą