fbpx

Seminaras „Sportuojančiųjų mityba”

Mityba yra neatsiejama sporto dalis, kadangi tai daro tiesioginę įtaką progresui.

REGISTRUOKIS RENGINIUI

Mityba yra neatsiejama sporto dalis, kadangi tai daro tiesioginę įtaką progresui, atsistatymui po sunkių treniruočių, energijos kiekiui ir ištvermei treniruočių metu bei raumenų augimui. Tik taisyklingai maitindamiesi jūs galite pasiekti rezultatų, o netinkama mityba gali ne tik neduoti norimų rezultatų, bet ir pakenkti jūsų organizmui.

Seminaro metu aptarsime mitybos svarbą šiuolaikiniam sveikatinimo modeliui bei jos įtaką žmogaus lėtinių neinfekcinių lygų išsivystymo rizikos prevencijai. Išnagrinėsime šiuolaikinių populiariausių dietų pliusus ir minusus paremtus naujausiais moksliniais tyrimais, atsakysime į klausimą, kodėl egzistuoja tiek daug įvairių mitybos guru. Išmoksime tiksliau vertinti papildomų kalorijų poreikį atitinkantį esamą žmogaus aktyvumo lygį bei diskutuosime apie maisto medžiagų poveikį žmogaus raumenų darbingumui bei atsistatymui. Taip pat nagrinėsime sportinių maisto papildų vartojimo tikslus, strategijas bei objektyvų jų poveikį žmogaus darbingumui ir fizinių ypatybių lavėjimui.  

Seminaro metu aptarsime šias temas:

  • Minimali mitybos intervencija – maksimali svarba.
  • Pilnavertis maistas + truputis „guru“.
  • Pagrindinė medžiagų apykaita (PMA + kcal).
  • Naujausi tyrimai + diskusija.
  • Maisto papildai. Veiksminga vs NEveiksminga.


Seminaro lektorius Artūras Sujeta:

„Esu buvęs LSU studentas, mokslo pasiekimai man leidžia suteikti profesionalias žinias žmonėms besidomintiems savo sveikata. Esu įgijęs reabilitacijos bakalaurą bei taikomosios fizinės veiklos magistro laipsnį. Šiuo metu taip pat esu biomedicinos mokslų srities, biologijos krypties doktorantas, mokslinių straipsnių bendraautorius, savo žinias taikau darbinėje veikloje, nacionaliniame sveikatinimo institute.  Per daugiau nei 10 metų profesionaliame sporte sukauptas praktines bei mokslo teorines žinias taikau konsultuodamas sveikos gyvensenos ir mitybos klausymais besidominčius žmones.“

Arturas Sujeta

 

PAPILDOMA INFORMACIJA:

PRADŽIA: 18:00 val.

DATA: 2015 rugpjūčio 19

TRUKMĖ: 2 val.

RENGINIO KAINA:

GOODLIFE nariams NEMOKAMA / Svečiams 10 €

LEKTORIUS (Ė): 

Sveikos gyvensenos ir mitybos specialistas

Artūras Sujeta

 

REGISTRUOTIS RENGINIUI