BODY PUMP – nugalėtojų treniruotė

Treniruotės | 2017.02.23

Jei dar nebandėte, tai tikrai girdėjote apie vieną populiariausių grupinių treniruočių pasaulyje – Body Pump. Nemažai gerbėjų ši treniruotė sulaukia ir „Goodlife” sporto klube. Body Pump populiarumo paslaptį bandome įveikti kartu su energingaja grupinių užsiėmimų trenere Julija Beperščiūte. 

Ar šią treniruotę mėgsta klubo klientai? Kas aistringiausi jos gerbėjai?

Body Pump treniruotė vyksta kasdien, išskyrus šeštadienį, per dieną įvyksta net iki 3 treniruočių ir visose susirenka nemažas skaičius sportuojančiųjų. Šis faktas rodo, kad treniruotė įsitvirtino mėgstamiausiųjų sąraše. Body Pump populiarumą lemia keletas priežasčių: vienus labiausiai žavi aiški ir paprasta, per kelis kartus lengvai įsimenama treniruotės struktūra, kitus vilioja techniškai nesudėtingi pratimai, trečius motyvuoja gera muzika ir bendraminčių ratas, tačiau visus labiausiai motyvuoja rezultatas, kuris tikrai netrunka atsirasti! Daugumą nuolatinių treniruotės lankytojų apima azartas padaryti dar daugiau ir geriau, išstumti dar didesnį svorį, kitaip tariant nugalėti save vakarykštį.

Ką tu įvardintum kaip šios treniruotės išskirtinumą, tai, ko neturi ir neduoda kitos treniruotės? 

Pagrindinis Body Pump treniruotės išskirtinumas – struktūra. Treniruotę sudaro 10 garso takelių, kurių kiekvienas yra skiriamas atskirai raumenų grupei treniruoti. Kiekvieną kartą atskira raumenų grupė gauna maksimalią apkrovą dėl didelio pratimų pakartojimų skaičiaus. Dirbant maksimaliomis apkrovomis didėja ir ryškėja raumenų masė, sudeginama daug kalorijų, todėl mažėja riebalinis audinys ir gražėja kūno linijos. Body Pump sudarytas iš bazinių ir palyginus lengvai išmokstamų pratimų, todėl techniškai treniruotė yra įkandama beveik visiems. Tiesą sakant, Body Pump treniruotės struktūra yra apgalvota iki smulkmenų, neveltui ji tapo populiariausia treniruote pasaulyje. Kiekvienas garso takelis nėra atsitiktinis – jis turi savo ritmą, tempą ir kuria vienokią ar kitokią nuotaiką salėje. Daina, kurios niekada neklausytum namie, nejučiomis priverčia padaryti tiek pritūpimų, kiek net neįsivaizduoji galįs! Reta kita treniruotė didina jėgą, ištvermę bei valią vienu metu ir taip sparčiai kaip Body Pump. Patikėkite, tai išties unikalu!

Jei ši treniruotė būtų žmogus – koks jis būtų? 

Geras klausimas. Ir lengvas atsakymas – stiprus, ištvermingas ir labai užsispyręs. Toks, kuris lenktyniauja tik su stipriausiu varžovu – pačiu savimi – ir kaskart jį aplenkia.

Ar kiekviena treniruotė vis kitokia? Kas jos ašis ir kas keičiasi?

Body Pump treniruotės programa atnaujinama kas tris mėnesius: keičiasi muzika ir bazinių pratimų kompleksas. Jokiu būdu nemanykite, kad tie trys mėnesiai prailgsta. Per pirmąsias treniruotes išmokstate treniruotės choreografiją, o tada prasideda tikrasis darbas. Palaipsniui didinate apkrovas, tobulinate atliekamų pratimų techniką, pradedate labiau „jausti” savo kūną ir džiaugiatės akivaizdžiais rezultatais.

Skirtingas ritmas, skirtingas tempas, baziniai pratimai, daug pakartojimų ir maksimali atskiros raumenų grupės apkrova yra treniruotės ašis. O tuomet, kai viskas atrodo lengva, sulaukiate trenerio staigmenos – pasunkintų pratimų ar kiek kitokio garso takelių „mix’o”.

Ši treniruotė intensyvi ir reikalaujanti ištvermės… Ko dar prireiks? Kam ją rekomenduotum kol kas aplenkti ar net pamiršti? 

Body Pump – tai jėga, ištvermė ir valia, užsispyrimas ir ryžtas nugalėti save. Būtent to jums ir prireiks. Turite žinoti, koks jūsų tikslas, koks pagrindinis motyvas, ko norite pasiekti, kodėl šiandien atėjote būtent į šią treniruotę. Visa tai jums padės tą akimirką, kai bus ypač sunku ir norėsite metęs štangą išeiti pro duris.

Vis dėlto, iki tol niekada nesportavusiems ar didelę pertrauką padariusiems lankytojams siūlau neskubėti į Body Pump. Sutvirtėkite žemesnio intensyvumo treniruotėse, išmokite bazinius judesius, įgykite pasitikėjimo savo jėgomis ir tada drąsiai ateikite į Body Pump kaip nugalėtojas, kuris įveiks vakarykštį save. 

Kas tave asmeniškai žavi Body Pump sistemoje? 

Kaip specialistę mane labiausiai žavi šios treniruotės preciziškumas – viskas nuo aiškios treniruotės struktūros, lengvos, bet veiksmingos choreografijos iki tobulai parinktų garso takelių. Kai matau, kaip stipriai Body Pump įtraukia lankytojus, suprantu, kaip galingai veikia ši sistema. Sunku paaiškinti žodžiais – reikia ateiti ir savo akimis viską pamatyti.

Grįžti į blogą