Energingi pusryčiui su lašiša ir mocarela

Mityba | 2014.07.01

Atskleisiu savo savaitgalio pusryčių receptą. Tai salotos su mocarela ir lašiša.

Be galo mėgstu šitą patiekalą, nes jame gausu baltymų ir kitų sportuojančiam organizmui svarbių mikroelementų.

Kodėl mocarela ir lašiša?

Mocarela sūris (it. mozzarella) – šviežias, pusiau minkštas, nebrandintas sūris, gaminamas sukant ir pjaustant sūrio masę („mozzare“ itališkai reiškia „pjaustyti“). Priklausomai nuo pieno riebumo, būna nuo baltos iki gelsvos spalvos, turi daug drėgmės, todėl tradiciškai patiekiama šviežias. Mocarelos energetinė vertė 1250 kJ (300 kcal). Joje yra daug kalcio, fosforo, kalio bei natrio.

Lašišos mėsoje yra nesočiųjų riebiųjų rūgščių, beta karotino ir daug baltymų.  Ji be galo naudinga dėl „Omega – 3“ riebalų rūgščių, vitaminų A, D, B1, B2, kalcio, fosforo, kalio, magnio, geležies, jodo, fluoro, cinko, vario. Taip pat yra niacino, folio rūgšties, pantoteno rūgšties , vitamino B12.

Mums reikės:
250 g lašišos filė
2 vnt. Mocarelos sūrio
2 vidutinio dydžio pomidorų
nepilnos saujos lukštentų saulėgrąžų
salotų lapų
Padažui:
1 valg. šaukšto medaus
3 valg. šaukštų citrinos sulčių
1 valg. šaukšto garstyčių

Kaip gaminti?

Viską tiesiog patiekti į lėkštę, salotų lapus, ant jų sudėti lašišą, mocarelą, pomidorus, saulėgrąžas ir užpilti paruoštu padažu.

Skanių pusryčių :)!

Grįžti į blogą